Android tip 2: Hoe start ik een schermopname?

Wil je een video opnemen of een handeling die je doet op je smartphone laten zien aan vrienden? Dan heb je aan een foto waarschijnlijk niet genoeg. Gelukkig zijn er schermopnames!

Dit is een video van wat jij op dat moment ziet en doet op je scherm. Wij leggen uit hoe je je eerste schermopname start.


Een schermopname starten

  • Scroll van boven naar beneden voor je opties menu 
  • Klik op Schermopname

Staat de knop er niet? Check dan de volgende stappen:

  • Klik bovenin op het potloodje
  • Verschuif de knop Schermopname naar het bovenste menu

Nu staat de schermopname knop vast in je menu. Je kan je eerste schermopname starten! Zodra je opneemt kan je kiezen of je je microfoon aan wilt hebben, handig als je je stem ook wilt opnemen!

In de afbeelding worden de stappen getoond die horen bij Android 10. Klik bovenin op het potloodje als je de knop nog niet ziet staan. In deze afbeelding staat hij er al wel in.

Samsung & Huawei schermopnames

Je scherm opnemen werkt niet bij elk Android toestel hetzelfde. Bovenstaande beschrijving is vooral gebaseerd op een Huawei toestel, maar Samsung verschilt niet veel daarvan! Het enige verschil is dat je bij Samsung toestellen wat meer variatie kan aanbrengen. Bij de meeste Samsung smartphones krijg je een countdown te zien voordat je opname start. Daarnaast kan je ook tijdens de opname schrijven op het scherm. Kan je de optie niet vinden? Kijk hier welke Samsung toestellen scherm opnemen ondersteunen.

Coole tip! Bij een Huawei toestel kan je met twee knokkels een schermopname starten! Tik daarvoor met twee van je knokkels twee keer snel achter elkaar op het scherm. Het opnemen start gelijk.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht