Android tip 5: Je batterijduur verlengen

Uren aan meer batterij
 

Wist je dat je je batterijduur van je Android toestel heel makkelijk kan verlengen? Android biedt je namelijk tal van opties om dit zelf in te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld de ‘Energiebesparingsmodus’ of de ‘Ultra-energiebesparingsmodus aanzetten. Dit zorgt ervoor dat je batterij al snel twee uur langer mee kan!

Daar staat natuurlijk wel tegenover dat je wat minder functies hebt op dat moment. Daarom zijn die functies vooral handig als je onderweg bent en je het nog even moet uithouden met je smartphone.

 

Bovenstaande afbeelding laat zien hoe je je batterijduur vermindert op Android 10.

 

Zo stel je een Wi-Fi hotspot in

Zo verleng je je batterijduur

  • Ga naar je Instellingen
  • Tik op Batterij
  • Tik op ‘Energiebesparingsmodus’ of de ‘Ultra-energiebesparingsmodus’

Hoe bepaal ik de beste modus voor mij?

De ‘Energiebesparingsmodus’ beperkt de activiteit van apps die in de achtergrond nog aan het werk zijn, bijvoorbeeld om snel op te kunnen starten. Ook schakelt het vaak de synchronisatie van e-mail uit en vermindert het de visuele effecten om energie te besparen.

De ‘Ultra-energiebesparingsmodus’ gaat nog verder. Hiermee houdt je batterij het makkelijk 40 tot 60 uur meer uit dan normaal. Je kan echter alleen nog bellen en je berichten inzien. Ook heb je heel beperkt toegang tot functies, zoals je locatie.

Meer batterij instellingen

Ook kan je bij Batterij de details van het verbruik zien. Zo kan je precies zien wanneer je wat heb gebruikt en ook wat de meeste energie van je batterij wegslurpt. Ook kun je ervoor kiezen om de wifi en je mobiele verbinding uit te schakelen zodra je je scherm uitzet.

Als laatste tip kun je in dit menu energie-intensieve apps handmatig afsluiten en beheren. Zo haal je altijd het einde van de dag met je smartphone!

Terug naar het nieuwsoverzicht