Dual-Sim: zakelijk en privé in 1 telefoon

Ontdek de voor-en nadelen

Heb je er genoeg van om altijd twee telefoons bij je te hebben? Maar wil je zakelijk en privé wel gescheiden houden? Dan is een toestel met dual sim iets voor jou. Ben je benieuwd wat dual sim is en wat de voor- en nadelen zijn? Lees dan snel verder.

 

 

Van twee telefoons naar één telefoon

Privé en zakelijk gescheiden houden op één telefoon? Tot voor kort was het onmogelijk. En nog steeds torsen veel mensen twee telefoons met zich mee. Zonde, want het is inefficiënt en het kost je meer geld. Dat kan makkelijker: met dual sim gebruik je twee simkaarten (dus twee telefoonnummers) in één toestel.

 

De voordelen van dual sim:

  • Met dual sim schakel je op één telefoon tussen je zakelijke en je privénummer.
  • Je houdt de flexibiliteit en diensten van twee verschillende mobiele netwerken.
  • In het buitenland kun je een lokale simkaart in je telefoon stoppen. Dat heeft voordelen voor de lokale tarieven en je bereik.
  • Je kunt met dual sim één simkaart uitschakelen. Zo kun je in het weekend je telefoon gebruiken zonder berichten binnen te krijgen die werk gerelateerd zijn.

 De nadelen van dual sim:

  • Je kunt niet altijd beide simkaarten tegelijkertijd gebruiken. Je kunt ze wel beide AAN hebben en daardoor op beide simkaarten oproepen en berichten ontvangen. Maar niet vanuit twee simkaarten twee oproepen tegelijk ontvangen.
  • De dual sim is nog niet op elke smartphone beschikbaar. Bekijk de lijst van smartphones met dual sim bij sTN.
  • In principe werkt WhatsApp met één nummer op één telefoon. Het gebruiken van twee WhatsApp accounts kan wel, bijvoorbeeld door het downloaden van WhatsApp Business. Klik hier voor verdere uitleg.
  • Bij veel Android telefoons heb je niet de mogelijkheid om je opslag uit te breiden. Wil je geen tekort? Let dan goed op de opslagcapaciteit bij aanschaf van je dual sim toestel.

 

Gebruik van dual sim op iPhone en Android toestellen

iPhone toestellen hebben geen plek voor twee fysieke simkaarten in het toestel. Je kunt dual sim op een iPhone wel gebruiken door een fysieke simkaart met een e-sim te combineren. De e-sim vraag je aan bij sTN. Je ontvangt dan een QR-code waarmee je de e-sim simpel activeert.

Verschillende typen Android toestellen hebben wel plek voor twee fysieke simkaarten. Wil je weten of jouw type toestel dual sim ondersteunt? Bekijk dan de lijst met dual sim toestellen of neem contact op met onze helpdesk. Je bereikt onze helpdesk telefonisch via 0348 – 49 50 51 (tijdens kantooruren) en per mail: helpdesk@stn.nl 

Terug naar het nieuwsoverzicht