Werkt hosted VoIP ook voor zzp en kleine bedrijven?

Leestijd: 3 minuten.

Jij als zzp’er of ondernemer binnen een zogenoemd ‘klein bedrijf’ wil je organisatie zo effectief en professioneel mogelijk inrichten. Ook op het gebied van telecom. Een goede manier om je telefoonzaken (naast zakelijk mobiel bellen en zakelijk internet) efficiënt te regelen is door middel van hosted VoIP. Is dat ook een goed idee voor jou als bescheiden ondernemer? Ja! Om niet te zeggen: juist! Lees hier meer over de mogelijkheden.

 

 

Wat is hosted VoIP?

Hosted VoIP is een digitale, op internet gebaseerde telefoniedienst die extern wordt beheerd. Het is daarmee een telecomoplossing die goed werkt voor bedrijven die geen eigen telefooncentrale hebben. Hosted VoIP vervangt bijvoorbeeld traditionele vaste lijnen, maakt telefoneren met je laptop mogelijk en is cloudbased. VoIP telefonie is daarom ook uitermate geschikt voor bedrijven die veel gesprekken op moeten nemen, die veel voicemails ontvangen, die veel met communicatiecombinaties als telefoon-e-mail, telefoon-chat of chat-videochat werken en voor ondernemingen die veel intern en extern moeten doorverbinden.

 

Hosted VoIP voor ZZP en MKB

Dit klinkt allemaal wel mooi, zal je misschien denken, maar is VoIP wel geschikt voor mijn eenmans- of kleine bedrijf? Het antwoord op die vraag is zeker: ja. Doordat hosted VoIP centraal geregeld wordt spaar je met deze dienst een telefooncentrale, achtervang wanneer je in gesprek bent en dure telecompakketten uit. Met hosted VoIP kan je bijvoorbeeld gebruik maken van geavanceerde manieren van gespreksbeheer zoals routing van telefoongesprekken en screening van gesprekken, kan je gebruik maken van een auto attendant, kan je verschillende interne telefoonnummers gebruik en beheren, een digitale voicemail instellen, videoconferenties houden en online faxen. En dat allemaal zonder dat je hier zelf mensen voor in dienst moet nemen of gecompliceerde softwarepakketten aan moet schaffen. Wat je nog meer kan met VoIP? Heel veel praktische zaken. Denk aan het instellen van een keuzemenu voor bellers, je telefonie inrichten op basis van openingstijden, het toestel van een collega opnemen en gemakkelijk doorverbinden.

 

Beginnen met VoIP

Wanneer je start met VoIP, kun je erg enthousiast raken door alle mogelijkheden die het biedt. Bijna alles kan, maar dat kan het ook lastig maken om in een web van mogelijkheden te vinden wat goed bij jouw organisatie past. In het begin is het verstandig om het eenvoudig te houden, zodat iedereen er gemakkelijk mee kan werken. In lijn hiermee is het ook verstandig om niet te vaak te wijzigen hoe je VoIP gebruikt. Dat kan je medewerkers verwarren, wanneer ze steeds nieuwe werkwijzen aan moeten houden.

 

Hosted VoIP bij sTN

sTN weet met haar jarenlange ervaring precies wat jij in het MKB of als ZZP’er nodig hebt. En wat dat is, dat kan per bedrijf heel erg verschillend zijn. We adviseren je dan ook graag over de do’s and don’ts wat betreft hosted VoIP. Neem snel contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Terug naar het nieuwsoverzicht