Terugblik 2020 - De 10 beste -en meest gebruikte zakelijke apps op een rijtje

Heb jij ze allemaal gebruikt?

2020, een veelbewogen jaar waarin de ‘anderhalvemetersamenleving’ en video-vergaderen het kantoorleven transformeerden. Het was ook het jaar waarin er een recordbedrag van €100 miljard werd uitgegeven aan nieuwe apps. Met deze astronomische bedragen vonden wij het tijd om te onderzoeken welke app-investeringen de meeste waarde bieden voor jou als ondernemer!

In dit artikel lees je de beste zakelijke apps van 2020 op een rij. Van een app waarmee je jouw offertes gratis digitaal kan laten ondertekenen tot een app die je concentratie helpt verhogen en tegelijkertijd de wereld groener maakt! Start 2021 sterk met de beste én meest gebruikte zakelijke apps van afgelopen jaar.

 

malware

 

 

1. DocuSign

DocuSign gaat verder dan alleen een mobiele app, het is een platform met tal van ingebouwde integraties. Wij focussen op de mobiele app en de GRATIS bijbehorende functies. De mobiele app van DocuSign biedt een eenvoudige, snellere en veilige manier om bestanden te ondertekenen. Je doet dit al met een paar simpele stappen: importeren, ondertekenen, opslaan en retour sturen. Of vraag andere personen om hun handtekening, een gratis account wordt geleverd met drie gratis verzoeken. Een handtekening die gezet wordt via DocuSign is altijd rechtsgeldig! Maak een account aan en ga direct aan de slag, binnen enkele seconden is je handtekening gezet.

Kosten: gratis
Een abonnement begint al vanaf €9,- p/m

Download in App Store / Download in Play Store

2. Microsoft Office 

De Microsoft Office app combineert alle mogelijkheden van Word, Excel en PowerPoint in een app. Al je office documenten zijn samengevoegd op een centrale plek, wisselen tussen apps is hierdoor verleden tijd. neemt minder opslagruimte in beslag en er staan ook minder icoontjes op je beginscherm. Met de Microsoft Office app kun je gratis documenten, presentaties en spreadsheats bekijken, aanmaken en bewerken. Maak een PDF bestand van een bestaand document of foto en wissel deze uit. Het is daarnaast zelfs mogelijk een bestand te ondertekenen met je vinger. Of importeer foto’s vanuit je fotorol naar een Powerpoint presentatie. Sinds de vernieuwing van deze apps zijn de mogelijkheden eindeloos! Hou er wel rekening mee dat je moet inloggen met je Office 365-lidmaatschap om toegang te krijgen tot alle functies.

Kosten: gratis 

Download in App Store / Download in Play Store3. Forest - Stay Foused

Met de Forest app zorg je dat je geconcentreerd blijft én daardoor productiever bent. Het is een steuntje in de rug om tijdens het studeren of werken je telefoon niet te gebruiken. Voor elk half uur dat je niet aan je telefoon ziet plant je een virtuele boom. Je opent de app, plant een zaadje en in de 30 minuten daarna groeit het zaadje uit tot een grote boom. Hoe vaker je de timer aanzet, hoe meer bomen je plant. Zo heb je binnen de kortste keren een heel bos! Forest straft je niet als je je telefoon gebruikt, maar beloont als je je telefoon niet gebruikt. Het helpt je een stap in de goede richting te zetten om van je telefoonverslaving af te komen. Tegelijkertijd spaar je voor coins die je in kunt leveren bij Forest. Zij zetten deze coins om in een donatie aan een organisatie die doet aan herbebossing. Forest is dus niet alleen goed voor jou, maar ook voor de natuur.

Kosten: €2,29 voor iOS, gratis voor Android

Download in App Store / Download in Play Store

4. Whatsapp Business 

Met WhatsApp Business kun je een officieel zakelijk WhatsApp account te starten voor je bedrijf. Op deze manier kun je via de app communiceren met je klanten. Het is voor bedrijven namelijk niet meer toegestaan om te communiceren met hun klanten via de consumentenvariant van WhatsApp. De WhatsApp Business applicatie is geheel gratis en te downloaden voor Android en iOS. De Business versie van WhatsApp bevat naast de standaard functionaliteiten een aantal handige extra functies. Zo is het mogelijk een bedrijfsprofiel aan te maken, snelle antwoorden in te stellen en contacten te labelen. Daarnaast kun je automatische berichten in stellen, hiermee geef je bijvoorbeeld automatisch antwoord op de berichten van je klanten. Tot slot is het zelfs mogelijk om een catalogus van je producten of diensten aan te bieden.

Overstappen naar WhatsApp Business? Volg dan deze stappen.

Kosten: gratis 

Download in App Store / Download in Play Store


5. Adobe Scan

Zeker nu thuiswerken min of meer verplicht wordt is deze app een goede uitkomst. Wij kunnen ons namelijk voorstellen in deze tijd van digitaliseren veel mensen niet eens meer een scanner of printer thuis hebben. Je maakt een scan door de app te openen en de camera van je Smartphone of Tablet op het document te richten. De app herkent de randen, past automatisch het perspectief aan en snijdt bij waar nodig. Laat Adobe Scan het bestand automatisch herkennen –en bijsnijden middels de functie automatische herkenning. Heb je het liever in eigen hand? Dan schakel je deze functie ook weer heel makkelijk uit. Bewerk het bestand eventueel waar nodig en sla het op als PDF op je apparaat –en in de Cloud. Deel het bestand direct via een link per mail of bijvoorbeeld via WhatsApp. Adobe Scan beschikt ook over de OCR functionaliteit waarmee geschreven teksten automatisch worden gedigitaliseerd.

Kosten: gratis

Download in App Store / Download in Play Store

6. Zoom Cloud Meetings

Zoom Cloud Meetings is een laagdrempelige tool om te videobellen met een hoge kwaliteit. Zoom biedt de mogelijkheid om met maximaal 100 mensen tegelijk een videogesprek te voeren. Hierdoor is het een interessante optie voor grotere groepen! De gratis versie van Zoom heeft wel een tijdslimiet van maximaal 40 minuten. . Maak je liever gebruik van Zoom zonder tijdsdruk? Dit kan al voor €14,- per maand, je kunt dan maximaal 24 u achter elkaar videobellen. Zoals eerder gezegd is het een gebruiksvriendelijke tool, alleen de organisator heeft een account nodig. De organisator kan via een URL personen uitnodigen, deze kunnen deelnemen met één druk op de knop. Uiteraard is er ook een optie tot het downloaden van de ZOOM app voor je smartphone, tablet of pc. Daarnaast heeft Zoom uitgebreide integratiemogelijkheden, bijvoorbeeld binnen Outlook. Het heeft tal van handige functies zoals het opnemen van een gesprek door de organisator, het maken van notities op een whiteboard en zelfs een poll. Zoom is afgelopen jaar veel in opspraak geweest in verband met hun privacy, echter hebben deze in maart 2020 aangepast. Ook is de veiligheid aangepast, onuitgenodigde gasten kunnen niet meer zomaar deelnemen aan een meeting. De organisator moet daardoor wel iedereen die in de wachtkamer staat accepteren om deel te nemen.

Kosten: gratis

Download in App Store / Download in Play Store

 


7. Microsoft Teams 

Microsoft Teams gaat verder dan alleen videobellen. Je kunt Microsoft Teams zien als een zakelijke werkomgeving die alle informatie samenvoegt op één platform. Daarnaast brengt Teams mensen samen en ondersteunt het samenwerken tussen in –en externe partijen. Chat bijvoorbeeld 1 op 1 met een collega die thuiswerkt of organiseer vergadering met een grotere groep mensen van zowel binnen en buiten je organisatie. Teams is onderdeel van Office 365 en het is voor alle nieuwe Office 365-klanten zonder bijbetaling standaard beschikbaar. De basis van Teams is chatten, (video)bellen en online vergaderen. Maar in principe kun je binnen Teams gebruikmaken van alle functionaliteiten die binnen jouw Microsoft 365 licentie horen. Heb je geen Microsoft 365 licentie? Maak dan gebruik van de gratis licentie van Teams, deze biedt je de basis mogelijkheden. De belangrijkste mogelijkheden zijn: met 200 personen tegelijk maximaal 60 minuten videobellen en onbeperkt chatten.
*Tijdens COVID is dit verhoog naar maximaal 300 personen voor 24 uur.

Kosten: gratis 

Download in App Store / Download in Play Store

8. Google Meet 

Google Meet is de zakelijke versie van Google Hangouts. Het is een videobel app –en webapplicatie die het mogelijk maakt om te videobellen met maximaal 100 personen. Het is daarom ideaal voor grotere groepen. Er zit wel een maximale vergadertijd van 60 minuten aan. Voor je smartphone en tablet is er een Google Meet app beschikbaar, voor je pc is een browser voldoende. Om een vergadering te starten maar ook om deel te kunnen nemen moet je inloggen met een Google account. Mensen die geen Google account hebben zullen deze eerst aan moeten maken willen ze kunnen deelnemen. Een leuke extra optie binnen Google Meet is de ondertiteling in realtime, mogelijk gemaakt door de spraak-naar-tekst-technologie van Google. Uiteraard is er ook een premium versie beschikbaar, deze begint vanaf €6,70, per gebruiker per maand. De Premium versie biedt extra functies zoals videobellen met maximaal 250 personen en livestreaming met maximaal 100.000 kijkers.

Kosten: gratis 

Download in App Store / Download in Play Store

 


9. Skype  

Skype is misschien wel een van de oudste –en bekendste videobel apps. Skype is gratis te gebruiken en je kan met maximaal 50 personen tegelijk videobellen. In tegenstelling tot veel andere videobel apps heeft Skype geen tijdslimiet. Omdat Skype onderdeel is van Windows staat het op de nieuwere Windows pc’s standaard gedownload. Skype gebruikers van het eerste uur kunnen inloggen met hun Skype-account, nieuwe gebruikers moeten een Microsoft-account aanmaken om te kunnen skypen. Wil je kunnen videobellen moet je dus wel gebruik maken van de Skype app, deze is voor de meeste platforms beschikbaar. Een extra optie binnen Skype is de vertaalfunctie, hierbij lijken anderstalige collega’s toch Nederlands te spreken. De vertaalfunctie werkt wel alleen bij 1 op 1 gesprekken. Tot slot zijn de zogeheten Skype naar Skype gesprekken altijd gratis! Skype geeft namelijk ook de mogelijkheid om te bellen en SMS’en naar ‘normale’ nummers, dit is wel tegen betaling.

Kosten: gratis 

Download in App Store / Download in Play Store

10.LinkedIn 

LinkedIn, waarschijnlijk maak je er al gebruik van –of heb je dit in het verleden gedaan. Omdat LinkedIn het grootste zakelijke social-media platform van de wereld is, hoort hij volgens ons zeker in dit lijstje thuis. Het doel van dit platform is om professionals van over de hele wereld te verbinden. Zeker in tijden waarin wereldwijde conferenties en netwerk bijeenkomsten niet doorgaan is LinkedIn belangrijker dan ooit. Onderhoudt je contacten, vraag advies of ga op zoek naar nieuw getalenteerd personeel. Naast een persoonlijke LinkedIn account kan ook een zakelijke pagina veel voordelen bieden. Zo kun je op een Linkedin bedrijfspagina nieuws en blogs delen om te laten zien waar jouw bedrijf zich mee bezig houdt. Daarnaast kun je hier ook je producten of diensten nog eens extra uitlichten. En natuurlijk is deze pagina uiterst geschikt voor het plaatsen van vacatures.

Volg jij sTN al op LinkedIn? Hier houden wij jou up-to-date over o.a. het laatste telecomnieuws en onze diensten.

Kosten: gratis 

Download in App Store / Download in Play Store

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht