Tip 2: Een actie ongedaan maken door te schudden

Herstel typen door te schudden

Wist je dat je door te schudden met je iPhone of iPad tekst kunt herstellen? Heb je een typefout gemaakt dan herstel je dit makkelijk met de functie Herstel typen. Deze functie staat standaard ingesteld op je iPhone of iPad. Wij leggen je uit hoe het werkt én hoe je eventueel uit kunt schakelen. 

 

 

 

Hoe werkt het?

Heb je iets getypt en ben je niet tevreden, dan kun je natuurlijk op backspace drukken om het weg te halen, of je selecteert en verwijderd het. Maar het kan ook door te schudden en de functie Herstel typen te gebruiken. Je selecteert de tekst die je wilt herstellen, dit kan een deel van de tekst óf de hele tekst zijn. Na het schudden verschijnt de melding Herstel typen. Door op Herstel te drukken wordt de geselecteerde tekst verwijderd. Om de actie te stoppen en niks te verwijderen druk je op annuleren. De functie komt ook van pas als je een getypte tekst hebt gewist maar deze achteraf toch weer terug wilt zetten. Je schudt wederom en kiest voor Opnieuw typen.

 

 

 

Herstel typen uitschakelen

Schud je je iPhone of iPad vaak per ongeluk? Of vind je het gewoon een hele irritante melding? Door Herstel typen uit te schakelen voorkom je dat de herstelmelding verschijnt. Zo schakel je het uit: 

  • Open de Instellingen op je iPhone of iPad
  • Ga naar Algemeen > Toegankelijkheid
  • Ga naar Aanraken
  • Zet Herstel door schudden uit

*Op dezelfde manier zet je de functie weer aan, het schuifje wordt dan groen.

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht