Tip 3: Pdf-bestanden lezen, opslaan en bewerken

Ontdek hoe je pdf-bestanden leest, opslaat en bewerkt op je iPhone of iPad
 
Hoe kun je Pdf-bestanden lezen, bewerken en opslaan op de iPhone en iPad? Welke mogelijkheden zijn hiervoor? Standaard kun je pdf-bestanden al eenvoudig openen. Maar om het bestand op te slaan en te bewerken moeten er meer stappen ondernomen worden.
 
Wist je bijvoorbeeld dat je je handtekening digitaal kunt zetten via je iPhone of iPad? En dat deze direct wordt opgeslagen zodat je hem de volgende keer weer kan gebruiken? Wij leggen het graag aan je uit met deze nauwkeurige instructie, die je stap voor stap uitlegt waar je wat kan vinden. 
 
 

 

 

Lezen

Je kunt op allerlei manieren pdf-bestanden op je iPhone of iPad ontvangen. Een e-mail met bijlage of via een link op een website. Een pdf-bestand lezen op je iPhone of iPad is niet heel ingewikkeld. Je tikt het bestand aan en kunt het direct openen en bekijken. Maar wil je het bestand opslaan dan moet je het eerst openen in een app, bijvoorbeeld Boeken (iBooks). Bij het volgende onderdeel ‘opslaan’ wordt dit uitgebreid toegelicht.

 

 

 

Opslaan

Wil je een bestand opslaan zodat je het later gemakkelijk terug kunt vinden? Sla het dan op in iBooks, je iCloud Drive of in een externe app. Open het bestand en sla het op door op de deel knop (vierkant met pijl omhoog) te klikken.

  • Indien je het op wilt slaan in Boeken klik je deze app aan in het rijtje apps wat getoond wordt. Je moet mogelijk naar links vegen en tikken op Meer.


 

 

 

In iCloud Drive

  • Indien je het op wil slaan in je iCloud Drive kies je voor Bewaar in bestanden en iCloud Drive. Het makkelijkste is om het bestand op te slaan onder Documenten

In een externe app

  • > Je kan het pdf-bestand ook bewaren in apps van derden zoals Dropbox, Evernote of Adobe Acrobat. De app moet dan wel geïnstalleerd staan op je iPhone of iPad. Indien je het op wil slaan in een app klik je de app aan in het rijtje apps wat getoond wordt. Je moet mogelijk naar links vegen en tikken op Meer

 

Bij de optie Boeken en iCloud Drive kun je het opgeslagen Pdf-bestand op al je Apple apparaten bekijken. De bestanden worden automatisch gesynchroniseerd. Bij de laatste optie hangt dit af van welke app je gebruikt en hoe de instellingen staan ingesteld.

 

Invullen en ondertekenen

Het komt natuurlijk wel eens voor dat je een pdf-bestand moet invullen of ondertekenen. Je kunt er dan voor kiezen het bestand af te drukken, handmatig in te vullen en opnieuw in te scannen. Maar het kan tegenwoordig veel eenvoudiger en sneller door middel van de markeer-functie. Met deze functie kun je een pdf-bestand invullen en zelfs ondertekenen. Je doet dit als volgt:

  • Open het pdf-bestand in Bestanden of Boeken; zoals in de vorige stap uitgelegd
  • Tik bovenaan op het stift icoontje
  • Er verschijnen verschillende bewerkingsmogelijkheden 
  • Klik op de +
  • Kies voor Tekst indien je tekst wilt toevoegen
  • Kies voor Handtekening om je handtekening toe te voegen
  • Klik op Wijzig om de tekst te bewerken

 

 

Iedere handtekening die je invoert om pdf-bestanden mee te ondertekenen, wordt automatisch opgeslagen. Als je meerdere Apple-apparaten gekoppeld hebt, wordt de handtekening gesynchroniseerd naar al je apparaten.

TIP: Het is ook mogelijk om een pdf-bestand te openen in je Mail, aan te passen en direct weer toe te voegen aan een e-mailbericht als antwoord. icoontje Dit alles zonder tussenkomst van een andere applicatie. Open het Pdf bestand in de mail en klik direct rechtsboven op het stift icoontje.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht