De titanenstrijd Android VS iOS.

Leestijd: 3 minuten.

Al jarenlang strijden telefoonmerken onder elkaar om de beste verschillende specificaties uit te brengen. Van beeldschermen tot camera’ s. Maar niet alleen externe specificaties zijn belangrijk ook het besturingssysteem van de telefoon dient te kloppen. Binnen de telefoonmarkt zijn er twee grote besturingssystemen waaruit je kunt kiezen namelijk iOS van Apple of Android die onder andere wordt gebruikt door Samsung, OPPO of OnePlus. Wij leggen de grote verschillen voor jou uit.

 

 

 

 

De kwaliteiten van Android

Vrijheid

Kies je voor Android dan kies je voor vrijheid. Android heeft een marktaandeel van bijna 73%, dus de kans is groot dat je ooit al een Android-telefoon hebt gehad en dat je daarom ook weet hoe het werkt. Financieel gezien is het ook aantrekkelijk om voor Android te kiezen. De prijsrange waar je uit kunt kiezen is veel groter dan bij Apple.  

Personaliseren

Android heeft als één van de grootste voordelen dat het volledig aangepast kan worden aan jouw eisen en daarmee toegankelijk is. Bijna elk aspect van het besturingssysteem kan worden aangepast. Zo kan je de telefoon helemaal aanpassen naar jouw voorkeuren van zowel het uiterlijk als de instellingen. Let wel op dat Android telefoons onderling erg kunnen verschillen. Zo zal een Sony telefoon er anders uit zien qua kleuren en menu knopjes dan een OPPO telefoon.

 

Gebruiksgemak

Google assistant maakt gebruik van veel informatie die op Google te vinden is. In tegenstelling tot Siri reageert Google Assistant alleen op jouw stem. Het is een prettige voice assistant die op zowel Android als iOS devices werkt.

Kortom daarom kiezen ondernemers voor Android:

  • Ruime keuze aan telefoons
  • Financieel aantrekkelijk
  • Veel vrijheid in apps 

 

 

 

De kwaliteiten van iOS

Consistentie

iPhones staan er bekend om makkelijk in gebruik te zijn. Het voordeel tegenover Android devices is dat Apple haar interface altijd consistent houdt en geen grote veranderingen aanbrengt. Dat houdt in dat wanneer je een nieuwe iPhone koopt, hij hetzelfde zal aanvoelen als de oude. Daarnaast voelt het besturingssysteem soepel en werkt het goed.

Veiligheid

Kies je voor Apple dan kies je voor veiligheid. Apple staat er bekend om haar besturingssysteem iOS feilloos aan te sluiten bij haar exclusieve telefoons. Apple telefoons zijn daarom een heel veilige en betrouwbare keuze. Het iOS besturingssysteem wordt 5 jaar lang gecontroleerd en geupdatet. Privacy is een ander voordeel van iOS. Je telefoon houdt automatisch bij welke websites trackers gebruikt en laat aan jou weten als er een datalek plaatsvindt.

Stabiliteit

In tegenstelling tot de Google Play Store worden applicaties bij de App store gecontroleerd. Hierdoor zijn iOS-apps over het algemeen stabieler en betrouwbaarder. iOS is op elke Apple device identiek aan elkaar en sluit naadloos aan op andere Apple producten die je mogelijk al hebt.

 

 

Siri

Siri werkt vlekkeloos samen met al jouw iOS apparaten. Doordat het gemaakt is door Apple zelf kun je gemakkelijk afspraken inplannen of de wekker wilt zetten. Echter is Google Assistant diverser in het halen van informatie dan Siri.

Kortom daarom kiezen ondernemers voor iOS:

  • Stabiel en betrouwbaar
  • Makkelijk in gebruik
  • Privacy bevorderend 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht