De toekomst van de zakelijke smartphone, dit is wat het voor jouw bedrijf kan betekenen

Smartphones zijn anno 2023 niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, zeker ook op zakelijk gebied. Ze hebben de manier waarop we communiceren, werken én zaken doen veranderd. Maar wat heeft de toekomst in petto voor de (zakelijke) smartphone? In deze blog ontdek je hoe smartphones ons leven blijven veranderen, duiken we in de toekomst van de smartphone en leggen we alles uitgebreid aan je uit. Ontdek hoe zakelijke smartphones de toekomst van jouw bedrijf kunnen transformeren. Lees snel verder.

 

 

De 5G revolutie

Met de opkomst van 5G netwerken staat de smartphone op het punt een toekomstige sprong voorwaarts te maken. 5G biedt ongekende snelheden en betrouwbaarheid, waardoor de manier waarop je verbinding kan maken met je collega’s erg zal veranderen. Met 5G kan je als bedrijf flexibele werkplekken bieden. Medewerkers hebben overal toegang tot betrouwbare en snelle internetverbindingen, waardoor ze productief kunnen zijn, zelfs onderweg. Dit opent de deur naar nieuwe werkmodellen, zoals thuiswerken en werken op afstand. Ook zijn downloads die voorheen minuten duurden nu binnen enkele seconden voltooid. Streaming van hoge kwaliteit de nieuwe norm, waardoor we kunnen genieten van vloeiende video’s en snelle toegang tot cloud services. Maar 5G is niet alleen sneller, het biedt ook een betrouwbaardere verbinding, zelfs in drukke stedelijke gebieden met een groot aantal gebruikers. Dus past 5G goed bij onze toekomstige smartphone.

 

 Opvouwbare telefoons

Wat ook een grote rol gaat spelen in de toekomst van de smartphone zijn de opvouwbare telefoons, die de wereld van mobiele technologie gaan betoveren en laten zien dat er geen grenzen zijn aan innovatie. Met opvouwbare displays bieden deze buitengewone apparaten een unieke ervaring die de grenzen tussen smartphones en tablets doet vervagen. Door hun flexibele ontwerp kunnen ze compact en draagbaar zijn wanneer ze worden opgevouwen en uitgebreide schermruimte bieden wanneer ze worden uitgeklapt. Hoewel de opvouwbare telefoon nog steeds in ontwikkeling is belooft deze innovatieve technologie een opwindende toekomst. Met verdere verbeteringen in duurzaamheid, prestaties en prijs zullen opvouwbare telefoons naar verwachting een grotere rol gaan spelen in de toekomst van de smartphone waarbij ze ons de vrijheid geven om te genieten van mobiliteit en functionaliteit in één enkel apparaat.

 

 

AI-Assistenten

AI-assistenten hebben de potentie om de toekomst van onze smartphone naar een geheel nieuw niveau te tillen. Deze geavanceerde virtuele assistenten, zoals Siri, Google Assistant en Amazon Alexa worden steeds slimmer en natuurlijker. Zo begrijpen ze natuurlijke taal, leren ze van onze gewoonten en kunnen een breed scala aan taken uitvoeren, van het beantwoorden van vragen en het plannen van afspraken tot het beheersen van slimme apparaten in huis. In de toekomst zullen AI-Assistenten nog meer gepersonaliseerd worden. Ze zullen in staat zijn om ons te helpen met complexere taken, zoals het doen van aankopen, het boeken van reizen en het bieden van gepersonaliseerde aanbevelingen. Waardoor de AI-Assistent een belangrijke rol zal gaan spelen in de toekomst van de smartphone.

 

Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR)

Augmented Reality en Virtual Reality hebben de potentie om onze toekomstige smartphone naar ongekende hoogte te tillen. Met AR kunnen digitale objecten worden toegevoegd aan de echte wereld, terwijl VR ons onderdompelt in volledig virtuele omgevingen. In de toekomst zullen AR en VR steeds geavanceerder worden, met realistischere graphics en verfijnde interactiemogelijkheden. Met AR en VR kan je als bedrijf bijvoorbeeld producten op een boeiende manier presenteren en tegelijkertijd de communicatie en samenwerking verbeteren. Klanten kunnen met behulp van AR virtuele modellen of prototypes ervaren, waardoor ze producten beter kunnen begrijpen voordat ze tot aankoop overgaan. Daarnaast kunnen AR en VR virtuele vergaderruimtes creëren, waardoor teams op afstand kunnen samenwerken alsof ze fysiek aanwezig zijn, en experts kunnen visuele ondersteuning bieden via real-time video. Dit versterkt niet alleen de klantbetrokkenheid, maar bevordert ook de efficiëntie en effectiviteit van teams binnen een organisatie. Met AR en VR wordt de toekomstige smartphone een venster naar onbegrensde mogelijkheden, waarin we nieuwe werelden kunnen verkennen en onze verbeelding tot leven kunnen brengen.

 

 

 Draadloos opladen

Voor onze toekomstige smartphone speelt draadloos opladen een grote rol. Zonder te worstelen met kabels en stopcontacten, maakt draadloos opladen gebruik van inductie om energie over te dragen vanuit een oplaadstation naar onze telefoons. Het biedt gemak waarbij we onze telefoons enkel op een draadloos oplaad pad kunnen plaatsen om ze op te laden. In de toekomst zal draadloos opladen nog geavanceerder worden. Er worden technologieën ontwikkeld om het opladen op afstand mogelijk te maken, waarbij onze telefoons draadloos kunnen worden opgeladen terwijl ze zich in de buurt van een oplaadbron bevinden. Bovendien zal draadloos opladen worden geïntegreerd in verschillende omgevingen zoals: meubels, voertuigen en openbare ruimtes waardoor we onze telefoons op meerdere locaties kunnen opladen. Met draadloos opladen zullen we in de toekomst afscheid gaan nemen van kabels en genieten van een kabelvrije toekomst voor onze smartphones.

 

Verbeterde batterij technologie

In de toekomst van smartphones zullen we kunnen profiteren van verbeterde batterijtechnologie die ons een langere levensduur en sneller opladen biedt. Innovaties op het gebied van batterijen zullen resulteren in krachtigere en efficiëntere energieopslag, waardoor onze smartphones langer meegaan op een enkele lading. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk een volledige werkdag met je telefoon doen op een volle oplading. Daarnaast zullen oplaadtechnologieën zoals snelladen en draadloos opladen steeds geavanceerder worden. Snelladen zal ons in staat brengen om onze telefoons in enkele minuten op te laden in plaats van uren, terwijl draadloos opladen ons het gemak biedt om onze telefoons draadloos op te laden door ze eenvoudig op een oplaadpad te plaatsen.

 

  

Verbeterde camera’s en fotografie

Dankzij technologische vooruitgang kunnen we met de camera's op onze smartphones al geweldige foto's maken. Maar de toekomst van smartphones belooft nog meer opwindende ontwikkelingen op het gebied van fotografie. Innovaties zoals geavanceerde beeldsensoren, verbeterde optische zoom en geavanceerde beeldverwerkingsalgoritmen zullen ervoor zorgen dat onze toekomstige smartphone in staat zal zijn om meesterlijke beelden vast te leggen. Denk aan helderdere en scherpere foto's, zelfs bij weinig licht, en indrukwekkende zoommogelijkheden zonder verlies van kwaliteit. Daarnaast zal ook de AI in camera's nieuwe mogelijkheden bieden, zoals scèneherkenning, automatische optimalisatie van instellingen en verbeterde portretmodus. Dit zal dus zeker een toevoeging zijn voor de toekomstige smartphone.

 

Samenvatting: De toekomstige mobiele telefoon die we verwachten

De toekomst van smartphone belooft een opwindende revolutie in technologie en functionaliteit. Met de opkomst van 5G-connectiviteit worden we ondergedompeld in een wereld van ongekende snelheid en betrouwbaarheid. Opvouwbare telefoons veranderen de manier waarop we naar mobiliteit kijken, terwijl AI-assistenten ons bijvoorbeeld helpen bij het plannen van onze dagelijkse taken. En draadloos opladen en verbeterde batterijtechnologie ons vrijheid en gemak bieden. Augmented Reality en Virtual Reality creëren meeslepende ervaringen, terwijl verbeterde camera's ons in staat stellen om prachtige beelden vast te leggen. De toekomst van smartphones opent een wereld van mogelijkheden. Met elke innovatie staan we op het punt om nieuwe hoogten te bereiken en te ontdekken wat er nog meer mogelijk is. Dus laten we ons voorbereiden op een spannende reis naar de toekomst van onze smartphones. 

 

 

De perfecte smartphone voor jouw medewerkers

Bij ons vind je altijd het nieuwste aanbod van smartphones, van budget tot high-end, van refurbished tot nieuw. We helpen je graag bij het vinden van de perfecte smartphone die past bij jouw bedrijf en medewerkers. Of je nu geavanceerde functies, een lange batterijduur of een goede prijs-kwaliteitverhouding zoekt, ons assortiment heeft het allemaal. Bekijk ons actuele aanbod in de Shop en ontdek de ideale telefoon die bij jou past.

Heb je nog vragen of wil je onafhankelijk advies?

We hopen dat je na het lezen van dit artikel een beter inzicht hebt op wat de smartphone jouw bedrijf in de toekomst te bieden heeft. Wil je eerst onafhankelijk advies van een van onze adviseurs? Of wil je tijd besparen met het zoeken naar de beste partij voor jouw situatie? sTN staat voor je klaar!

sTN is er om je te helpen en te voorzien van betrouwbaar advies. Je bereikt ons telefonisch via 0348 – 49 50 51 (tijdens kantooruren) en per mail: advies@stn.nl.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht