Wat is het verschil tussen zakelijk en particulier internet?

Leestijd: 3 minuten.

Je bent ondernemer, ZZP’er, MKB’er en je wil alles het liefst zo simpel en goedkoop mogelijk houden. Maar welk abonnement past daarbij? Zakelijk? Of toch je vertrouwde particuliere abonnement. En wat is eigenlijk het verschil tussen zakelijk en particulier internet? In dit artikel leggen we dit verschil uit en adviseren we je over zakelijk internet.

 

 

1. De administratie van je internet abonnement

Het grootste verschil tussen zakelijk en particulier internet is de wijze waarop het je boekhouding binnenkomt. Een zakelijk abonnement staat namelijk direct op naam van je zaak. Dit zorgt ervoor dat je de kosten van het zakelijke internet abonnement direct als bedrijfskosten kan afschrijven en je dit dus niet handmatig hoeft te doen en later hoeft te verklaren aan de Belastingdienst. Ook zorgt zakelijk internet ervoor dat je automatisch een btw-factuur ontvangt en in aanmerking komt voor handige zakelijke combinatie abonnementen. Hierbij moet je denken aan zakelijk internet met zakelijke telefonie of zakelijk internet met zakelijke tv of VoIP-telefonie.

 

2. De snelheid van je zakelijke of particuliere internet

Een ander verschil tussen zakelijk en particulier internet is dat je zakelijk over het algemeen meer MB’s gebruikt en je normaliter meer behoefte hebt aan een hogere Mbps downloadsnelheid. Zeker wanneer je personeel in dienst hebt of met grote, zware programma’s werkt. Bovendien heb je bij een zakelijke verbinding nóg meer de behoefte aan een stabiele verbinding, dan bij een particuliere internetverbinding. Je moet er immers niet aan denken dat je internet uitvalt tijdens die ene belangrijke call met je nieuwe klant, of dat het je in de steek laat tijdens het uploaden van je laatste grote project. Zakelijk internet zal dan ook vaak garant staan voor hogere (download)snelheid. Bovendien krijg je er - wanneer je zakelijk internet afsluit via sTN - ook klantenservice bij die aansluit bij jouw zakelijke behoeften.

 

3. Het kostenverschil tussen zakelijk en particulier internet

Is zakelijk internet duurder dan particulier internet? Nee, dit hoeft niet zo te zijn. Van je zakelijke internet kan je de btw aftrekken en deze kosten als bedrijfskosten aftrekken van je winst, maar ook omdat je bij zakelijk internet in aanmerking komt voor interessante (combinatie)kortingen. Al met al kom je als ondernemer met zakelijk internet veelal voordeliger uit. En de optelsom die hoort bij jouw bedrijfs of persoonlijke situatie, hoef je niet zelf te maken. sTN heeft al ruim twintig jaar ervaring bij het adviseren van ondernemers in hun telecom behoeften en het vinden van de deal die bij hen past. Schroom dan ook niet om gebruik te maken van de kennis en kunde van sTN op het gebied van zakelijke abonnementen.

Dus heb je nog vragen over het verschil tussen zakelijk en particulier internet? Of ben je benieuwd welk abonnement beter bij jouw bedrijf past. Neem gerust contact met ons op en laat je adviseren!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht