Internetproblemen?

Met onze 6 tips los je ze op

Een trage internetverbinding is altijd vervelend!
Jij en je werknemers raken gefrustreerd, kunnen niet efficiënt werken en ze kunnen daardoor minder klanten helpen. Wij hebben 6 tips voor je op een rijtje gezet, traag en haperend internet zijn hiermee verleden tijd. Help je morrende medewerkers en klagende klanten door de tips in dit artikel te lezen. Alle tips zijn makkelijk zelf uit te voeren, aan de slag!

traag internet

 

 

1. Meet je snelheid

Er zijn verschillende sites die een zogenoemde speedtest uit kunnen voeren. Zowel Ziggo als Ookla bieden een simpele speedtest aan. Bij een speedtest is het handig als je hier rekening mee houdt:

  • Zorg dat je verbonden bent met een netwerkkabel in plaats van Wi-Fi. Als je verbonden bent met Wi-Fi meet je een lagere snelheid, omdat er externe apparaten zijn die de snelheid kunnen vertragen.
  •  Zorg er daarom voor (ook als je met een netwerkkabel verbonden bent) dat je geen apparaten aan hebt staan die ook met het netwerk verbonden zijn. Zo kom je tot een zo realistisch mogelijke snelheid.

 

2. Kort je telefoonkabels in

Vervanging van (te) lange of oude telefoonkabels kan ook voor vertraging zorgen. Hoe korter de kabel namelijk is, hoe sterker het signaal normaal gesproken is. Je kan de kabels eenvoudig zelf inkorten met een kniptang. Hoe je dit doet? Lees het op de website van Gamma.

 

3. Vernieuw je modem / router 

Is er een lage snelheid uit de test gekomen? Denk er dan over na om je modem te vernieuwen. Een nieuw modem kan al veel snelheid schelen. De technologie voor deze apparatuur ontwikkelt zich snel, waardoor een modem al na enkele jaren sterk verouderd kan zijn. Na ongeveer 6 jaar is het echt noodzakelijk om je modem te gaan vervangen.

Ook kan je natuurlijk je modem uit/aan zetten. Haal je modem voor tenminste 5 seconden van de stroom af en zet hem daarna weer aan. Hierdoor wordt je modem gereset en bestaat er een kans dat je internet weer wat sneller is.


 

 


4.  Schakel over op 4G -of 5G

Via een 4G verbinding heb je soms al gauw een betere connectie dan via je Wi-Fi. Je kan via je smartphone een hotspot instellen. Zo verbind je je laptop met het netwerk van je smartphone. Dit is alleen aan te raden als je via je telefoonprovider ongelimiteerde data hebt. Zo slurpt je laptop niet je hele datapakket leeg! 

5.  Update operating system

Net zoals smartphones hebben ook laptops vaak een update nodig. Als je de nieuwste versie geïnstalleerd hebt zou dat namelijk direct invloed moeten hebben op je internetsnelheid en ook de snelheid van je computer. Vaak installeert je laptop deze updates automatisch, maar kijk toch eens bij je instellingen of er geen aanbevolen updates voor je klaar staan. 

 

6.  Sluit overbodige programma's

Net zoals je het elektriciteitsnetwerk kan overbelasten door te veel apparaten aan te sluiten, kan je ook je computer of tablet overbelasten doordat er te veel programma’s open staan. Deze verbruiken veel rekenkracht en dit kan ervoor zorgen dat je internetverbinding langzamer wordt. Werk je bijvoorbeeld met grote programma’s die veel verwachten van je netwerk- of Wi-Fi verbinding? Sluit alle programma’s eens en start je apparaat opnieuw op. De kans is groot dat je daarna weer snel internet beschikbaar hebt. 

 

Heb je na het volgen van al deze stappen toch nog het gevoel dat het beter kan?

Stap dan over naar een internetabonnement van XS4ALL via sTN. XS4ALL wordt al jaren op rij verkozen tot beste internetprovider. Met het laagste storingspercentage van Nederland en optimaal Wi-Fi-bereik heb je altijd stabiel internet. Bovendien ontvang je via sTN extra 10% korting in de maand. Een van onze adviseurs helpt  je graag persoonlijk verder, neem vandaag nog contact op.

Terug naar het nieuwsoverzicht