Wat is VoIP telefonie? Wij leggen het aan je uit.

Leestijd: 3 minuten.

Lagere kosten, meer flexibiliteit en een betere gesprekskwaliteit. Dat klinkt goed, toch? Met VoIP, ofwel Voice over IP (Internet Protocol) kunnen gebruikers telefoongesprekken voeren en ontvangen over het internet. En dat niet alleen, het kan ook nog eens de productiviteit en communicatie tussen werknemers verbeteren. In dit blog lees je meer over dit krachtige communicatiemiddel om je bedrijfsresultaten te verbeteren. Lees je mee?

 

 

Hoe werkt VoIP?

Voice over IP (VoIP) is een technologie waarmee je telefoongesprekken kunt voeren via een breedband internetverbinding in plaats van via een gewone (analoge) telefoonlijn. Het werkt door je stem om te zetten in digitale gegevens die over het Internet kunnen worden verzonden. Als de gegevens hun bestemming bereiken, worden ze weer in spraak omgezet. Omdat deze technologie je stem in digitale gegevens omzet, kan deze over lange afstanden worden verzonden zonder kwaliteitsverlies. Maar, hoe werkt een VoIP telefoon? En wat maakt het uniek? Deze technologie biedt meer dan de traditionele telefoondiensten, zoals nummerweergave, wisselgesprekken en voicemail. En omdat het een op Internet gebaseerde technologie is, kan deze gebruikt worden op verschillende toestellen. Ideaal!

 

Waarom gebruik maken van VoIP telefonie? De voordelen:

VoIP telefonie heeft dus een aantal voordelen ten opzichte van traditionele telefonie. En we begrijpen dat je je afvraagt: ‘Waarom VoIP telefonie?’ We vertellen het je graag! Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat het veel goedkoper in gebruik is dan traditionele telefoonlijnen. Dit komt doordat VoIP gebruik maakt van het Internet Protocol (IP) in plaats van de gewone analoge telefoonlijnen. Dit betekent dat VoIP gebruikt kan worden met een breedband internetverbinding, die over het algemeen veel goedkoper is dan een gewone telefoonlijn. Niet zo gek ook dat VoIP bellen zakelijk steeds populairder wordt. 

 

Zo werkt een VoIP nummer

Wat is een VoIP nummer en hoe werkt het? Een VoIP telefoonnummer is een telefoonnummer dat gebruik maakt van een internetverbinding om oproepen te plaatsen en te ontvangen. Deze nummers kunnen gebruikt worden om te bellen en gebeld te worden met zowel vaste als mobiele telefoons. Zo kun je van overal ter wereld bellen zonder interlokale kosten te hoeven betalen. Om te kunnen bellen, moet je over een VoIP pakket beschikken en natuurlijk een telefoonnummer. Zo kun je kiezen uit lokale netnummers of landelijke bedrijfsnummers. En niet geheel onbelangrijk: een telefoontoestel om te bellen! Je leest het: VoIP telefonie kent veel voordelen! Overweeg jij al om op VoIP over te schakelen, bijvoorbeeld voor je zakelijke telefonie? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie hoe onze dienst voor jouw bedrijf kan werken.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht