Ondernemen met de # 1 smartphone van dit moment? Ga voor de iPhone 13.

Leestijd: 8 minuten.

De nieuwe iPhone 13-serie is op 14 september 2021 gepresenteerd tijdens het jaarlijkse Apple event. Elk jaar worden de iPhones mooier, beter én bevatten ze tal van nieuwe functies. Hoe zit dit bij de nieuwe iPhone 13-serie? Met een superstrak design, een batterij die véél langer meegaat én 5G ben je als ondernemer klaar voor de toekomst. Een ding is zeker: kies je voor een toestel uit iPhone 13-serie? Dan kies je voor slimmer ondernemen! In dit artikel vertellen wij je waarom.

 

 

 

 

De iPhone-13 serie

De iPhone 13-serie bestaat wederom uit vier modellen: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. 

In het kort: 5 verbeteringen

  1. Camera: betere lenzen, nieuwe camerafuncties, sensorstabiliteit en cinematic mode
  2. Batterij: véél langere accuduur
  3. Scherm: toevoeging van ProMotion en upgrade naar 120Hz refresh-rate
  4. Design: nieuwe kleuren en kleinere notch in scherm
  5. Prestaties: nieuwe (A15 Bionic) chip met krachtigere GPU

 

Het beste dubbele camerasysteem ooit

Het beste dubbele camerasysteem ooit De grootste verbeteringen binnen de iPhone 13-serie hebben betrekking op de camera. Zoals gewoonlijk hebben de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max de beste camera. Dit zie je al op het eerste oog, want de iPhone 13 Pro + Pro Max hebben drie lenzen, terwijl de iPhone 13 en mini er twee hebben. Wat nog meer opvalt aan het basismodel is dat de lenzen diagonaal zijn opgesteld in plaats van verticaal, dit zorgt voor een betere optische beeldstabilisatie. In tegenstelling tot de eerdere modellen zijn de camera van de iPhone 13 Pro en Pro Max gelijk aan elkaar. Voor het beste camerasysteem heb je dus niet meer de duurste iPhone uit de 13-serie nodig. Met film-modus, ProRes, Dolby Vision-video en een verbeterde nachtmodus schiet je professionele foto’s en video’s.

 

 

Batterijduur gaat er uren op vooruit

Op de iPhone 12-serie kreeg de accuduur de meeste kritiek van gebruikers. Hier heeft Apple goed naar geluisterd en de batterijduur aanzienlijk verbeterd. Mede door de nieuwe A15 Bionic-chip, stroomoptimalisaties èn een grotere batterij houdt de gehele iPhone 13-serie het gemakkelijk een hele dag vol. Volgens Apple heeft de iPhone 12 Pro Max zelfs de beste batterijduur die een iPhone ooit heeft gehad, dat belooft veel goeds!

  • Batterijduur iPhone 13 mini: 1,5 uur langer dan iPhone 12 mini
  • Batterijduur iPhone 13: 2,5 uur langer dan iPhone 12
  • Batterijduur iPhone 13 Pro: 1,5 uur langer dan iPhone 12 Pro
  • Batterijduur iPhone 13 Pro Max: 2,5 uur langer dan iPhone 12 Pro Max

 

 

Verdubbelde beeldsnelheid

In de iPhone 13-serie hanteert Apple dezelfde schermformaten als in de iPhone 12-serie: 5,4-, 6,1- en 6,7-inch. Echter is het beeldoppervlak van alle toestellen uit de iPhone 13-serie wel groter dankzij een kleinere notch. De inkeping bovenin het scherm, waar de selfiecamera en sensoren zitten, is zo’n 20% kleiner dan voorheen.

120Hz-scherm

Het zat er al jaren aan te komen en het werd eigenlijk al bij de iPhone 12 verwacht, een 120Hz-scherm. Dankzij het nieuwe ProMotion-beeldscherm reageren de iPhone 13 Pro en Pro Max tot 2x zo snel op je aanrakingen. De verversingssnelheid past zich constant aan jouw gebruik. Bij het lezen van een online artikel zal het scherm zich minder vaak verversen, dat is rustiger voor je ogen. Maar wanneer je scrolt ververst het scherm zich maar liefst 120 keer per seconde. De snelheid gaat vanzelf van 10hz t/m 120hz. Dit maakt swipen tussen alle apps nóg sneller!

 

 

 

Zakelijk pronkstuk

Vorig jaar gaf Apple de iPhone 12-serie een compleet nieuwe look, maar bij de iPhone 13-serie zijn de designveranderingen minder opvallend. Het robuuste design met vlakke, strakke randen is aangehouden. Tevens heeft de gehele 13-serie wederom een Ceramic Shield scherm aan de voorkant, volgens Apple is deze sterker dan welk smartphone-glas ook. Ook het Super Retina XDR scherm is aangehouden, echter is deze wel 28% helderder dan bij zijn voorganger. De subtiele verschillen zitten vooral in het gewicht, de dikte en de kleuren. Zo is het gewicht met gemiddeld 10 gram toegenomen en de dikte met 0,25 mm. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de toevoeging van de grotere batterij.

De kleuren

Uiteraard zijn er nieuwe kleuren toegevoegd. De iPhone 12 (mini) is beschikbaar in de kleuren: sterrenlicht (wit), middernacht (zwart), blauw, roze en rood. De roze kleur is nieuw en de paarse en groene kleur zijn verdwenen. De iPhone 13 Pro (Max) is verkrijgbaar in de nieuwe kleur Sierra Blue (lichtblauw). Verder heb je nog steeds de keuze uit goud, grafiet en zilver.

Snel, sneller, sneltst

De razendsnelle A15 Bionic-chip is de drijvende kracht achter de grootste verbeteringen in de nieuwe iPhone 13-serie. Dankzij deze chip zijn nieuwe display-, camera- en videofeatures mogelijk die voorheen niet mogelijk waren op een iPhone. De Secure Enclave vergrendelt persoonlijke informatie zoals je Face ID-gegevens en je contacten. De A15 Bionic-chip heeft een tot 50% snellere CPU dan de concurrentie. Zware taken kunnen soepel en efficiënt verwerkt worden. In de afgelopen jaren waren de processors van de reguliere iPhones identiek aan die van de Pro-modellen. De GPU (de grafische processor) van de A15-chip die in de iPhone 13 Pro-modellen zit, is krachtiger dan die van de reguliere iPhone 13-modellen.

 

 

Bestel hem nu

Ook zo enthousiast geworden van deze smartphone van wereldklasse? Bestel hem nu bij sTN.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht