Wat is zakelijk internet? Drie voordelen van zakelijk internet op een rij.

Leestijd: 3 minuten.

Je bent aan het ondernemen en wilt je zakelijke systemen gaan professionaliseren. Eén van de stappen die je dan kan nemen is het afsluiten van een zakelijk internetpakket. Maar wat is zakelijk internet? En hoe voordelig is het? sTN helpt je op weg en neemt je mee in de voordelen van zakelijk internet.

 

 

Wat is zakelijk internet?

Zakelijk internet is internet, maar dan voor zakelijk gebruik. Met een zakelijk internetpakket sluit je internetdiensten af voor jouw onderneming. Dit kan alleen een internetaansluiting betreffen, maar kan zich ook uitbreiden tot een zakelijk alles-in-een abonnement.

 

 

Drie voordelen van zakelijk internet:

1. Zakelijk internet is administratief voordelig

Door je internetabonnement zakelijk af te sluiten zorg je ervoor dat het voor jezelf, je boekhouder en de Belastingdienst direct helder is dat het gaat om zakelijke kosten. Dit maakt het gemakkelijker om de btw over deze kosten af te trekken en de kosten op te voeren als bedrijfskosten. Zakelijk internet is daarmee administratief voordelig voor ondernemers. Bovendien hoef je hierdoor niet te pielen met overboekingen naar je privérekening. Alles wordt automatisch van de zakelijke rekening afgeschreven en vervolgens in je boeken verwerkt.

2. Zakelijk internet is gemakkelijk te combineren met andere systemen

Als ondernemer kan het fijn zijn om je e-mailsysteem te koppelen aan je voicemail, om online te bellen met collega’s en klanten of om je pinbetalingen via je eigen server te laten lopen. Door zakelijk internet af te sluiten kan je deze diensten allemaal aan elkaar koppelen. Er bestaan hierin veel verschillende mogelijkheden. Laat je dan ook goed voorlichten als je het afsluiten van zakelijk internet overweegt.

3. Zakelijk internet is afgestemd op jouw behoeftes

Je hebt vast wel eens van de volgende mythe gehoord: zakelijk internet is hetzelfde internet voor een hogere prijs. Dit klopt echter niet. Door zakelijk internet af te sluiten weet je zeker dat er is meegekeken naar de behoeftes van jouw organisatie en dat je daarmee dus een passend internetabonnement hebt. Daarnaast biedt zakelijk internet een totaal andere (betere!) service dan particulier internet. De prijzen zijn daarom ook niet goed met elkaar te vergelijken. Als ondernemer moet je natuurlijk wel gegarandeerd zijn van stabiel internet om faalkosten en het stilliggen van je werkzaamheden te voorkomen. In dat geval ben je met zakelijk internet vaak voordeliger uit. Is er een probleem, dan wordt dat namelijk direct opgelost en er staat 24 uur per dag service voor je klaar. 

 

 

Zakelijk internet bij sTN

sTN biedt het beste advies wat betreft zakelijk internet voor het MKB. Eén ding kunnen we je namelijk al beloven: je zal met ons een stabiele verbinding hebben doordat wij werken met Nederlands nummer 1 aanbieder, de verstrekker van het beste netwerk van Nederland: KPN. Het enige waar jij nog (samen met ons) over moet beslissen is of je behoefte hebt aan alles-in-één en/of glasvezel. Alles is toegespitst op jouw bedrijf en jouw behoeften. Meer weten of direct afsluiten? Neem contact met ons op.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht