Het gemak van draadloos opladen

Ontdek de nieuwe trend in opladen.

Geen gedoe meer met te korte oplaadkabels of usb-stekkers die kwijt zijn. Met draadloos opladen leg je de telefoon eenvoudig met de achterkant op een laaddock en de rest gebeurt vanzelf. In dit artikelen vertellen we je hoe draadloos opladen werkt en wat op dit moment de beste draadloze opladers zijn.

 

 draadloos opladen

 

Hoe werkt draadloos opladen?

Het is heel simpel. Je legt je smartphone op een draadloze oplader. Deze lader is wel met een stopcontact verbonden. Via een elektromagnetisch veld dat in de lader zit, wordt er energie doorgestuurd naar de ontvanger van je telefoon. Verder hoef je niets te doen! Draadloos opladen is vooral heel gemakkelijk. Het is niet per se sneller dan opladen via een snoer. Dit verschilt namelijk per draadloze oplader.

 

Op welke manieren kan ik draadloos laden?

Draadloze oplader

Je kan gebruik maken van een platte of staande laaddock. Bijna elke elektronicawinkel biedt ze wel aan. Check ook van tevoren of het apparaat een Qi-certificatie heeft. Dit is de standaard voor draadloze opladers. Zo weet je zeker dat je een goede draadloze oplader hebt gekozen.

 

Samsung: Wireless PowerShare

Exclusief voor Samsung-toestellen. De nieuwe 10 serie ondersteund namelijk een nieuwe technologie genaamd Wireless Powershare. Hiermee laad je het ene toestel draadloos op met behulp van de batterij van een ander toestel! Dit is hoe het werkt:

1. Zet de functie aan op beide Samsung-toestellen

2. Leg het ene toestel recht bovenop de andere

3. Het toestel krijgt nu energie van het andere toestel

 

Welke Samsung-toestellen ondersteunen Wireless PowerShare?

  • Samsung Galaxy S10 en S10+
  • Samsung Galaxy Note10 en Note 10+
  • Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra

 

 

Wat zijn de beste draadloze opladers?

#1 volgens Consumentenbond (dec. 2018): Zens Knomo X QI Duo (€70,-)

De Consumentenbond heeft in december 2018 een onderzoek uitgevoerd naar draadloze oplaadstations. Hieruit kwam naar voren dat de duurste niet per se de snelste en beste is. Check hier de hele test. Wij lichten een paar van de geteste laders uit:

Sommige laders uit de test zijn snelladers. Let op dat je toestel snelladen kan ondersteunen, anders heeft de functie geen effect op jouw toestel.

‘Zens Knomo X QI Duo’ (€70,-)

Deze kwam naar voren als beste uit de test. Deze snellader kan in 2,5 uur een Samsung Galaxy Note 9 100% opladen. Ook heeft hij als groot voordeel dat hij 2 telefoons tegelijk kan opladen.

Afbeelding
Afbeelding

Samsung Wireless Charger Stand (EP-NG930) (€38,-)

Is ook geschikt als snellader. Hier heb je echter wel een lichtnetadapter voor nodig. Hij laadt de telefoon op in 2 uur en 45 minuten. Deze kost rond de €20. Hou dus rekening met extra kosten als je deze oplader gaat gebruiken, want Samsung levert deze adapter er niet zelf bij.

IKEA Nordmärke (€20,-)

Voor een budgetlader kun je verrassend genoeg terecht bij IKEA. De IKEA Nordmärke kost 20 euro en kan hetzelfde toestel in 3 uur en 20 minuten vol laden. Een voordeel van deze lader: hij wordt geleverd met een extra lange stroomkabel van 175 cm.

 

Afbeelding

Terug naar het nieuwsoverzicht