Via deze weg informeren we je graag over de vernieuwing van het T-Mobile voicemailsysteem.

Het nieuwe voicemailsysteem biedt kansen om in de toekomst nieuwe gebruikersmogelijkheden te introduceren. Hiermee kan het voicemailsysteem klanten nog beter van dienst zijn. Zo hebben klanten direct na de omzetting de mogelijkheid om  gebruik te maken van de nieuwe optie ‘afwezigheid assistent’. De gebruiker kan hiermee instellen of bellers wel of geen berichten kunnen achterlaten. Daarnaast wordt de beveiliging van de voicemail box nog beter doordat de toegangscode aan striktere voorwaarden dient te voldoen.
Uiteraard word je vooraf op de hoogte gebracht van de vernieuwing van het voicemailsysteem. De communicatie naar klanten start op verschillende momenten, verdeeld in de verschillende soorten abonnementen die T-Mobile biedt. Goed om te weten: T-Mobile verwacht geen onderbreking van de dienstverlening.

Aandachtspunten

 • De voicemail dienstverlening wordt niet onderbroken en wordt automatisch omgezet.
 • T-Mobile informeert de gebruikers vooraf door een SMS te sturen als aanvulling op deze nieuwsmailing.
 • Gebruikers die geen voicemail op actief hebben staan worden uitgesloten van communicatie.
 • De nieuwe voorwaarden voor de toegangscode van de voicemail box zijn:
  • Minimaal 4 t/m 8 cijfers (wij adviseren om min. 5 cijfers te gebruiken).
  • Niet meer dan 2 identieke cijfers achter elkaar (bijv. geen 22281, maar 22181 mag wel).
  • Mag geen (deel van een) opeenvolgende reeks zijn (bijvoorbeeld geen 12345 of 98765).
 • De toegangscode van de voicemail box dient voor de omzetting te voldoen aan de bovenstaande striktere voorwaarden. Dit is essentieel voor een nog betere beveiliging. Deze toegangscode is bijvoorbeeld nodig indien gebruikers vanuit het buitenland of vanaf een vast toestel gebruik maken van hun voicemail. Voldoet de toegangscode niet aan de nieuwe voorwaarden, dan heeft de gebruiker na de omzetting, vanuit het buitenland geen toegang meer tot de voicemail box. Toegang is dan uitsluitend weer mogelijk door na terugkomst in Nederland de toegangscode te wijzigen.
 • De toegangscode voor de voicemail box kan alleen op ons Nederlandse netwerk aangemaakt en/of aangepast worden.
 • Gedurende de omzetting (15 tot en met 28 maart 2021) kunnen voicemail box instellingen, inclusief de toegangscode, niet meer worden gewijzigd.
 • Na de omzetting blijft voicemail bereikbaar via het ‘verkorte’ nummer 1233 en blijven alle instellingen hetzelfde. Verder kunnen allen opgeslagen berichten van vóór de omzetting nog 21 dagen worden beluisterd via het nieuwe voicemailsysteem. Daarna worden deze berichten automatisch definitief verwijderd en zijn ze niet meer beschikbaar.

 

De omzetting naar het nieuwe voicemailsysteem geldt zowel voor reguliere voicemail als voor Visual Voicemail van T-Mobile (iPhone).