Helft van de Nederlanders stelt updates uit.

Stel je bedrijfsdata veilig!

In Nederland is 80 procent zich ervan bewust dat slimme apparaten gehackt kunnen worden. En toch stelt maar liefst de helft van de mensen updates uit. Wanneer updates uitgesteld of helemaal niet uitgevoerd worden, raakt de software verouderd en wordt hacken makkelijker. Uit de Cybersecuritymonitor 2019 van het CBS blijkt dat 1 op de 2 MKB-ondernemers al eens slachtoffer is geweest van cybercriminaliteit. Tijd om je bedrijfsdata veilig te stellen door het gebruik van een zakelijke telefoon. 

Update telefoon

 

Updates gaan beveiligingslek tegen

De grote iOS 13 update van Apple, het was een veelbesproken onderwerp. Een Dark Mode, nieuwe camerafuncties en snellere apps. Iedereen wil de nieuwe functies maar al te graag ontdekken en voert de update binnen no-time uit. Beveiliging- en app updates worden door 65% van de mensen echter niet eens gecontroleerd. Terwijl deze updates ervoor zorgen dat beveiligingslekken worden gedicht die internetcriminelen gebruiken om je toestel binnen te dringen. Het is dus van essentieel belang om deze updates altijd uit te voeren!

 

Extra kwetsbaar door privé telefoongebruik

Zakelijk bellen of mailen via je privé telefoon, het lijkt onschuldig. Maar hoe weet jij of je werknemers hun telefoon goed beveiligen en updates op tijd uitvoeren? Een keer bellen kan geen kwaad, maar tegenwoordig werken steeds meer mensen op vaste dagen thuis. Via je een smartphone hebben werknemers 24/7 toegang tot werkbestanden en bedrijfsgegevens. Ondanks deze trend werken veel werknemers nog altijd alleen met hun privé telefoon. Hierbij lopen veel bedrijven gevaar dat bedrijfsgegevens op straat komen te liggen bij hacking.

Check voor verborgen kosten bij de appbeschrijving Bij een gratis app is de kans groot dat je moet betalen voor bepaalde functies. Ook kan er gevraagd worden om een gratis proefperiode te starten, waarna je handmatig dat abonnement na die periode moet uitzetten, anders is de kans groot op onverwachte kosten. Ook zijn er bij gratis apps vrijwel altijd advertenties aanwezig. Deze kunnen je doorsturen naar een malafide website, waarna je kans hebt op een virus.
 

 

Hou bedrijfsdata veilig op mobiele telefonie

Je doet er daarom verstandig aan om je werknemers uitsluitend te laten werken met een zakelijke telefoon. Door het inzetten van Mobile Device Management beheer en beveilig je de mobiele toestellen, data en applicaties van al je medewerkers. Belangrijke voordelen hierbij zijn: gestolen of verloren telefoons kunnen op afstand worden gewist, je kunt beperkingen instellen en updates vanuit één centraal punt automatisch laten uitvoeren. Aangezien het gebruik van Mobile Device Management op een privé telefoon ten koste van de privacy van de werknemers gaat, is het aanschaffen van zakelijke telefoons uiteindelijk de enige oplossing om je bedrijfsdata veilig te stellen.

 

Een nieuw zakelijk toestel regelen?

Ben je op zoek naar een voordelige zakelijke telefoon of wil je juist de nieuwste Samsung of Apple? sTN regelt de beste aanbieding voor jouw onderneming. Neem contact op met één van onze adviseurs en wij zorgen dat jouw medewerkers zo snel mogelijk veilig kunnen werken met een zakelijk toestel.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht